10 comments

Nak raye ke tak nak???

Published on Monday, September 14, 2009 in

25 Ramadhan 1430H
sekejap jer rasenyer masa berlalu...
tak perasan pun...
hari-hari macam ader jer bende nak kene settlekan...
sampailah satu hari abah pun tanya macam nie kat ana...
"benton,(dia memang panggil ana ngan nama nie, maksudnyer anak perempuan),tak pegi shopping beli-beli baju raye ker, bukan memang suker ker jalan-jalan nie..senyap jek duk umah.."
ohoho...aah ek..baru prasan...sepanjang ana balik melaka nie tak pulak kuar jejalan ke mana-mana lagi...yang kuar pun bawak kete gi beli air tebu, gi masjid untuk terawikh or qiam ngan family...
hmmm...
aper nak kate ek...ana betul2 tak der mood nak raye kali nie...seriusly...0%...
tak tau nape...
Iman dah duk melese-lese kat ana, macam kucing dekat kedai makan suh bawak dia gi jalan beli baju raye...
tapi ana still pendingkan permintaannya..sowee la adikku...hehe...tapi ana da promise da kat die insyaAllah esok baru bawak die...nak wat camne, niela satu-satunya adik perempuan ana...
kalau ekutkan hati...memang malas nak kuar-kuar...
ramai orang+trafic jam...
dan kepala ana nie da terlalu penuh dengan assignment yang berlambak-lambak yang sedang
berputar-putar secara bergilir-gilir dalam kepala otak ana nie(cube bayangkan sket)
dan ana percaya sume budak kmb pun menghadapi masalah yang sama...huhu...
stakat nie homework yang da terlaksana:
-worldliterature final draft
-chemistry design-Faraday's Law
Loading...
-Business IA amendment(yang kene hantar melalui e-mail satu hari sebelum raye)

langsung tak bersentuh:
-My fair lady
-Editorial Writing
-Stats Handout+exercise 3
-Maths- vector mindmaping
-TOK-essay and presentation
-bio-study untuk test chapter 6
-plus mungkin ader yang da tak ingat...(hehe..tak snonoh...)

sapelah yang ader hati lagi nak raye ngan sume assingment nie...
tapi...ana sedar yang family ana juga ada hak ke atas diri ini...
baiklah...ana akan try satisfy kan due2 pihak yer..pihak homework dan family tersayang...
sowee la iman, bab tak layan nak gi beli baju raye...sok kite gi sama2 yer...(^_^)
untuk abah: jangan risau,anakmu ini pasti akan mengempiskan walletmu...hehe...(jahat betul)
sape suh tanya aritue nak gi shopping ke tak??(hehe)
and buat mama tersayang: terima kasih buat hadiah hari raye yang mama bagi tuh...
moga ana berjaya melaksanakan tugas dan tanggungjawab pada kedua2 pihak nie...

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

10 Response to Nak raye ke tak nak???

September 15, 2009 at 6:35 AM

Bagus Alaq...
akak yg baik..kih3

btul gak ea...cikgu nie...nak raye pun bg keje banyak2...heheh

xpe2,kita semua bley lakukannya!

CHAIYOKK ALAQ!mintak Allah mudahkan,InsyaAllah~

September 15, 2009 at 6:14 PM

salam alayk ya ukhti...
sama!!!!! rase cam xnk wat apa selain abiskan hwrk.. pastu sok kena g penang utk UKCAT.. doakan ye... sbb kan esok nk test, hati xtenang nk wat keja lain selain memikirkan itu.. namun, xsmpi ati nk biar mama wat keja sorg2...

jom mujahadah!!! siapkan hwrk dn jalankan tggjwb... (dah merepek)...
jgn lupa juga kejar lailatul qadr juga!!

September 15, 2009 at 7:18 PM

ADAH...
betul!!kite boleh...yakin boleh!!!
we are a multi tasker!!!
buat sampai ka titisan kuderat yang terakhir...wee...

September 15, 2009 at 7:20 PM

Aida...
selamat bejaya dalam ukcat...
InsyaAllah..doa ana sentiasa bersama mu ya ukhti...
sama2 lah kite berusaha menunaikan tanggungjawab kat sume....
ish2...training awal2 before jadi doktor...
hik..hik...

September 15, 2009 at 9:58 PM

aisey...

adik2 skola ag ar..tu yg kne handle sorang2 ni...mama lak amek tempahan wat kueh raya...so mode raye tu xpat nk kikis ar..huhu..

xpe laq..t kite g jalan2 eh?
thinking of buying gift for mama....(^_^)

September 15, 2009 at 10:14 PM

zulaikha...
ok set...
ti kite gi jejalan sesama...
ari jumaat nie la...ti saye amek awak...
cam beselah kowt...
ok...pape calling2 k...

September 16, 2009 at 5:28 PM

Hehe, keje2..

Semua ini sebenarnya memdidik diri agar sistematik dan rajin merancang, buat strategi dan len2.. IB3.. :)

September 16, 2009 at 6:16 PM

Amin rox...
hmm..betol lah sangat yer...
tak per..setiap benda ada hikmahnya...
Allah takkan memberatkan hamba-hambanya tanpa kemampuannya....

September 16, 2009 at 9:57 PM

haha
raya pun takder mood ker

ada caranyer
habiskan omwerk b4 raya
sure raya jadi
SYOKNYA RAYA

haha

September 17, 2009 at 12:04 AM

humble servant...
ohoho...
ske atie jer kate ley siap sebelum raye...
tunggulah awak masuk sem 3 ti!!!
hah...
takpe2...anda sume akan merasakan segala 'kebahagiaan' yang kami rasekan kini....hehehe!!!