1 comments

Sekitar Aidilfitri 2009!!

Published on Monday, September 28, 2009 in

Alhamdulillah,lebaran ini disambut dengan penuh kesyukuran...dalam kenikmatan keindahan sebuah kemaafan dan pertemuan yang mengeratkan lagi simpulah sebuah ikatan murni, silaturrahim...
ya..bagi ana, inilah keihdahan aidilfitri, suatu medan pertemuan keluarga yang sudah lama tidak berjumpa...saling bermaafan, berpelukan tanda kerinduan yang telah lama bersarang di hati...
mengimbas kembali saat lebaran tahun ini...


29 ramadhan 1430H

hari tu last day puasa...

ana berada di bakri johor menjadi seorang penjual daging...tolong abah kat sana...tetibe jer die nak jual daging...so ana pun ikut die ke sana, takut plak die memandu sorang2..da le tak stabil die tuh...kejap2 pening...so ana ikut ke sana...dengan task ia yang pd masa tuh in progress, ana terpaksa bw laptop sekali...alhamdulillah..ia siap...daging pun selesai dijual dengan keuntungan yang agak lumayan...jualan kami bermula pd 7.30pg dan alhamdulillah daging licin habis pada pukul 10pg..

10.30 pg- ana dan abah bertolak kembali ke melaka...

tibe jer di rumah kerja menanti ana...mengisi kelongsong ketupat ngan ketupat pulut...



pastuh jd plak pengacau tetap rendang daging...huish..ponat gak mengacau 4kg rendang..hehe...

pastuh sume relative tibe..al maklumlah, rumah ana sebelah umah nenek jer...hehe..

bonus kan,kampung sebelah umah...pastu, seluruh keluarga buka puasa n bertakbir same2 seusai jer pengumuman hari raya diumumkan...

kemudian celebrate plak b'day busu...
bdk2 cam biasa lah, main mercun n bunge api kat luar...yg klakar, ader gak budak overaged men skali..ish2...tak patut betol...

tamat...



mangsa aidilfitri kali nie...







1 syawal...


mcm biasa, bangun pepagi....


kemudian pegi solat raye dan menziarahi pusara insan yang tersayang.....


pastuh balik umah nenek...dan sume berkumpul...
makan...sedap betul...hehe...


brmaafan dan bergambar....dapat duet raye....berborak ngan family yg da lama tak jumpe...pakcik2...n makcik2...cuzin2 ana pun tetiba je da besar2 sume nyer..bab da lama tak jumpe...ish2...selesai hari pertama......

hari raya 2-7

setiap hari ader jer relatives yg wat open house..hah..nie yg best tentang family ana...diorang adik beradik akan bergilir-gilir wat open house kat umah masing2 untuk adik beradik and family jer...seronok...hehe...in that way...sume akan menziarahi dan diziarahi...
26/9/09 besamaan ngan 7 syawal...turn kitorang....huh penat...but satisfying...

at hari yang same birthday abah..so celebrate la jugak...hehe...

maybe pictures can explain more than words....

anyway, now changing mode to bersedia untuk bekerja kembali!!!

jap gi nak balik dah...




hah..try skill amek gambo....











spek sapelah yg da kene kebas nie???






makanan hasil tungkus lumus seharian memasak...

abah nie....tak sabar2 potong kek die.....

alhamdulillah...kemenangan ini disambut dengan penuh kegembiraan...moga Allah merahmati kita semua....ameen~

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

1 Response to Sekitar Aidilfitri 2009!!

October 3, 2009 at 6:20 AM

slamat ari rye alaq