11 comments

Sebuah pilihan,ataukah ujian?

Published on Friday, July 30, 2010 in

Astaghfirullah...Astaghfirullah....
Alhamdulillah....begitu banyak sekali kurniaan serta rahmat-Mu kepada hamba-Mu ini....

Dulu....pernah suatu ketika...tatkala ana menjejakkan kaki ke tempat itu, terpasak sudah suatu impian dan harapan, untuk terbang tinggi, merentasi awan....ke sana...tempat yang menjadi impian ana, untuk menikmati dunia ini, to live life fully(biasalah, tagline anak-anak muda kan...)....ya...di situ....

Namun, kerana di situ jua, ana telah tersepak oleh tarbiyah ini...yang mengajar ana untuk mengenali islam semula...untuk mengenali Allah...Rabb yang Maha Cemburu....yang tak nak dikrompomikan dengan yang selain dari-Nya...yang sangat mencemburui apabila ada yang lain yang bertakhta di dalam hati ini...
Jadi..muncullah tagline yang baru....
" semuanya adalah kerana Allah"

Jadi...kini diuji....antara impian dan matlamat....sebenarnya soalan nie tak valid pun kan....
dah tentulah prioriti yang menang!!!!

insya Allah!moga dipermudahkan dan dilapangkan hati ini....
Andai ini ujian, permudahkanlah Ya Allah...kerana hamba ini lemah.....(T_T)
Namun, kerana Engkau telah memilih....maka, sami'na, wa a'tho'na....insya Allah!!!

"inginku bergerak selaju deruan Al-A'diyat merentasi kesesakan jahiliyyah"

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

11 Response to Sebuah pilihan,ataukah ujian?

July 30, 2010 at 11:08 PM

akak!! congrates!!!
ini yang terbaik kan...
jgn lupekan kami semua kat isni...

izzatiharon
July 31, 2010 at 4:14 AM

subhanallah alaq!
inshaallah, allah knows whats best for u dear :)

matlamat kita besar!lets be part of it!!!

July 31, 2010 at 8:11 AM

Aimi:
Jzkk khair dik....hehe..insya Allah...moga Allah terus membimbing jalan ini...
hehe...takan lah akak lupekan korang...u'll alwayz be in my heart...always dear!!!(^_^)

Kak Izzie:
hehe...jazkk khair akak...doakan kami yer....
insya Allah...moga Allah terus mentsabatkan pada jalan menuju matlamat yang besar nie!!!
insya Allah...

July 31, 2010 at 9:14 PM

salam..

alaq....waaaaaaaaaaaaaaa

keredhaan hati menerima sebuah tugasan sebelum ianye bermula..

July 31, 2010 at 9:37 PM

" Rabb yang Maha Cemburu....yang tak nak dikrompomikan dengan yang selain dari-Nya...yang sangat mencemburui apabila ada yang lain yang bertakhta di dalam hati ini..."

comel sgt Dia....^_^

Alhamdulillah..Astaghfirullah..Allahuakbar.. :)

Alaq pn comei jgk..hihi

August 1, 2010 at 9:35 PM

k.a:
insya Allah...kerana takdir Allah itu lebih kita cintai drp segala-galanya....(^_^)

Khairun_my:
hehe...nisa pon comey!!!meow!!!

August 4, 2010 at 3:15 AM

"dah tentulah prioriti yang menang!!!!"


teruskan langkah menggegarkan bumi Oz dengan percikan da'wah dan tarbiyyah ye alaqku! n buat ct juga :)

insyaAllah

jom sama2 berusaha!

with love,
ur sister <3

August 4, 2010 at 4:04 PM

Fieqa:
insya Allah.....harap2 nyer bergegar lah bumi oz tu...
kadang2 gentar,sbb kak paah kate kat sana tak sempat jatuh pon....
(T_T)

insya Allah sis...jom kerje habis-habisan...nanti ana nak gi bumi uk gak jaulah!!!

August 5, 2010 at 1:31 AM

hihihi . comel2..
jom lawat kami di uk nt kayh, kita serang india, ireland, poland, mana lagi? jom2! insyaAllah. :DD


xpe alaq,insyaAllah
teruskan usaha..
antunna bakal menumpahkan percikan2 itu ya smpai bergegar :D


insyaAllah!!

August 5, 2010 at 6:35 AM

tulip putih:
insya Allah...moga2 Allah permudahkan everything...hehe....kite gi indonesia skali!!!!
sedut semnagt habis2!!!
(^_^)ngee....

August 8, 2010 at 9:51 AM

uhuk2...

tarbiyah yang sentiasa menghiasi hati dan diri bakal memercik seperti percikan daripada derapan al-adiyat...

insyaAllah..(^_^)