6 comments

crying...silently...

Published on Saturday, August 14, 2010 in

Sedihnya.....
Sedih sangat-sangat....
Mencari kerinduan yang hilang....
Segala perlakuan dirasakan tidakberjiwa...
Segala perasaan bagaikan tandus,setandus gurun sahara....
Air mata bertahan di sebalik benteng kegersangan...
Hati merintih kekeringan, penat dikejar kefuturan yang terus mengejar....
Sehingga pada saat ini...
Hati itu...
Menangis dalam sebuah kebisuan.....

Tatkala mendengarkan kata-katanya...
Hati terasa pedih,  memilu dalam keharuanku sendiri...
Mungkin kamu tidak bisa memahami...
Tetapi, sekurang-kurangnya masih ada Dia yang selalu memahami...

And your Lord is going to give you, and you will be satisfied. Did He not find you an orphan and give [you] refuge?And He found you lost and guided [you],and He found you poor and made [you] self-sufficient.
93;5-8 
Diulang, dan diulang kembali...
sehingga bah itu tidak tertahan lagi daripada melepaskan bebanannya...
biarlah ia turun menyirami ketandusan itu...


Cukuplah dunia...cukuplah...cukuplah...
Al-misaq ini tidak layak ku mungkiri...
Kerana tidak ingin ku menjadi seperti ini...

"Mereka itulah yang membeli kehidupan dunia dengan kehidupan akhirat,maka tidak akan diringankan azabnya,dan mereka tidak akan ditolong"
2;86

Kemudian sesudah itu, hati kamu juga menjadi keras seperti batu, bahkan lebih keras lagi. Pada hal diantara batu-batu itu ada yang terpancar dan mengalir air sungai daripadanya dan ada pula di antaranya yang pecah-pecah terbelah lalu keluar mata air daripadanya dan ada juga di antaranya yang jatuh ke bawah kerana takut kepada Allah sedang Allah tidak sekali-kali lalai daripada apa yang kamu kerjakan.
2;74 

Allah...jangan pernah membiarkan hati ini mengeras...sekeras batu-batuan,malahan lebih keras daripadanya,
setelah Engkau memberikan secebis hidayah buat pedomannya...
"Rabbana, la tuzhiq qulubanna,ba'daiz hadaitana,wa hablana, milldunka rahmah...innaka antal wahab.."

kasihanilah diri ini...
selimutilah daku dalam kerinduan kepada-Mu ya tuhan...
lembutkanlah hati ini di dalam kebasahan kasih sayang yang agung...
sehingga nafas ku yang terakhir...

...masih menangis dalam sebuah kebisuan...







Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

6 Response to crying...silently...

August 14, 2010 at 5:56 PM

salam alaq...
semoga Allah kuatkan hati ye dik..
insya Allah rindu awk pada Allah tue masih lagi tanda awak takkan jauh dari Allah..

jangan sedih-sedih ;)
akan kan ade.. :p

sayang awak sangat-sangat...
may Allah loves u more sist!!!

August 15, 2010 at 1:09 AM

Salam my dear sister fillah..

wat happen dear? meehh share kt skype KITA meh.

cam y awak pena comment kat blog sy, saat post sy like in the mood of sadness n gloomy.
awak ad bg hadis,lebih kurang gini,

"kita ni ibarat satu tubuh, if satu part rasa sakit, y laen turut merasainya jua"

diri ini turut merasai kesedihan nye jua..

my dear alaq,
jalan ini mmg menuntut pengorbanan dr KITA.
dari harta, masa hinggalah ke jiwa2 kita..
juga pengorbanan perasaan untuk merasa kesedihan.

teruskan berjuang n kuatkan hati2 kita alaq!!
meski kdg2 syaitan2 menghiasi futur2 di hati-hati kita,
ataupun diri2 kita sndiri y lemah akan dugaan.

daie msti kene kuat kan!!

Allah ADA untuk dengar rintihan2 KITA.insyaAllah

yakinlah dan bergantunglah pada DIA

insyaAllah, insyaAllah, insyaAllah.

nak share ayat2 best,

3:139

"Dan janganlah kamu (merasa) kemah dan janganlah (pula) bersedih hati, sebab kamu paling tinggi (darjatnya) jika kamu org y beriman"

5:35

"wahai orang2 y beriman, bertaqwalah kpd Allah dan carilah wasilah (jalan) untuk mndekatkan diri kepadaNya, dan berjihadlah (berjuanglah) di jalanNya, agar kamu beruntung"

La tahzan inaAllaha ma'ana (9:40)


cukuplah ayat2Nya itu mententeramkan hati2 kita kan?

(sedih pulak time taep comment ni

=(


peace alaq! x comel lah kalo sedih2 gini..heee . :P

Kuatkan Iman, Tingkatkan A'mal!

ayuh!

salam sayang,
sister fillah..=)

August 15, 2010 at 4:52 AM

salam alaq..

reading..silently..
understanding..silently..
hoping.silently..
praying silently..
missing..silently..

me too crying silently..and frustrating and sad..silently..

August 15, 2010 at 4:03 PM

kak ijah:
jzkk khair kak ijah...i noe u'll be there always..cume nak menzahirkan sebuah perasaan yang terbuku...

sayng akak sangat2 juge...
huhu...

August 15, 2010 at 4:09 PM

fieqa:
sedehnyer baca komen enti nie fieqa...
hmm...
insya Allah...jzkk khair sis...
sekadar bermuhasabah semula dgn diri sendiri...

"dan apabila kamu mula futur,berda'wahlah!!"

huhu...missing the da'wah job...since minggu tak terlaksana perancangannya di K*S..

tapi,dgn adenye antunna semua,it makes my life complete...
(^_^)

August 15, 2010 at 4:10 PM

K.a.:
me love ya...silently too...n missing u silently too...
(T_T)