6 comments

Mission Accomplished!!!Alhamdulillah!

Published on Thursday, June 4, 2009 in

Sebenarnya...
hajat di hati ana untuk menulis pasal title nie sebelum ke Pahang dan Terengganu,namun apekan daya tak sempat aritue...so skarang ana pun tulislah...hehe....

pada hari Selasa minggu lepas,ana telah merancang untuk menyelesaikan survey yang perlu dibuat untuk portfolio math kerje.Punyelah bersemangat, pagi-pagi lagi da pegi amek cik aziani kat umah die....
Pastue, ana breakfast di rumah die,dan kemudian kami terus menghala ke destinasi pilihan, Bank Simpanan Nasional.Setibenye di situ ana pun membayarkan bil elektrik yang nenek pesan tadi,dan kemudian kami ke bahagian kaunter informasi untuk memberitahu pihak bank..

Lalu kami diarah untuk berjumpa dengan admin kat tingkat atas.


Dengan berbekalkan sehelai kertas asigment yang diberi oleh pn Aida setelah tamat paper math aritue kami pun berjumpa dengan orang atasan di sana...dan inilah reply yang kitorang dapat...haiz..




"Maaf dik, manager kate, adik kene mintak pihak kolej tulis surat khas untuk manager bank kite,lepastue hantar kat bahgian pentadbiran dalam negeri.kemudian dapatkan pula cop kebenaran yang lengkap dengan nama adik dan ic untuk verification identiti adik-adik.lepastue bawa surat yang da dicop dengan pihak pentadbiran datang sini baru lah bley buat dan kene buat appointment dulu yer..."



Ya Allah!!!tak sangke plak susah bebeno procedure nyer...ana dan aziani saling berpandangan,seolah-olah bercakap melalui pandangan mata masing-masing...

Lalu kami pun membuat keputusan untuk buat jer kat mane-mane restoren...

Namun kesabaran ana benar-benar diuji, setelah beberapa restoren yang kitorang tanye sume pun....




ACCESS DENIED!!!!




Ya Allah,terasa bagai benar-benar diuji...baru jer smalam tuh ana di consult oleh seorang hamba Allah yang tengah banyak dilanda masalah, dan ana suh die banyak-banyak bersabar, dan hari ini ana sendiri diuji dengan kate-kate ana...Subhanallah...betapa indahnya tarbiyah dariMu Ya Allah...

Ya Allah penat benar ana drive hampir satu hari suntuk around pusat bandar melaka yang sibuk tuh!!!Sempat juga ana menempah plak cenderamata untuk Minggu Penghayatan Islam di Kolej nanti...Akhirnya, kitorang pun decide on satu plan yang agak jahat...


sebab dah tak der options lain...
Ape jer yang kitorang buat...
Kitorang telah menyamar as customer kat Restaurant tuh!!!!!


Target:
Secret Receipe,Tesco,Melaka.


hehe..ana mengeksport gak bestfren ana yang da abis matriks untuk tolong kitorang wat keje..heheh...kesian die...




Pastue,kitorang pun order la beberape bende untuk dimakan...memang sedap la...tapi...




End result: kitorang spent Rm ***.** kat situ...tak snonoh betol lah...

gambar-gambar sebelum:







dan selepas:











Dahsyat gile kitorang!!!!!

Y Allah ampunkanlah hamba-hamba Mu ini....

Namun Alhamdulillah, setelah 5 jam duduk kat situ,akhirnya tugas kami selesai dan data kami siap dikumpul...

Penghargaan buat sume yang terlibat....Yeah!!!

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

6 Response to Mission Accomplished!!!Alhamdulillah!

liyana
June 4, 2009 at 6:07 PM

ish3 alaq. mkn kt secret recipe. mna tk prabih duit.

tahniah2 coz bejaya collect data. sgt menguji kesabaran buat bnda ni.

June 4, 2009 at 8:31 PM

liyana...
tula psal..hehe...tak snonoh betol kan...tak dapek den nak nolong eh...hehe...

farah fadilah
June 5, 2009 at 4:14 AM

hahaha...
frh lg laaa...
siap atiqah tertdo2 time bwt 2...
alamatnya frh n liyana yg smbng bwt... he3...
kami bwt jer kt hospital wlpn bnyk sngt prosesnyer...
alhamdulillah... siap gk...

June 5, 2009 at 5:56 AM

farah lentik...
waaaaah!!!!!!!!!!
hebat gile!!!buat kat hospital...kalo alaq ,mesti da pengsan bab ramai sangat owang...
tabik sprint!!!hehe...tahniah!!!alhmdulillah Allah telah permudahkan kerje kite...

June 6, 2009 at 4:38 PM

untuk adik2 akak yg disayangi.. wahwah rajinnye update blog. akak yg cuti pjg ni pon x update sgt..

anyways.. kitorang akak senior
tetiap pagi ade conference.. pkl 7 pg a.k.a. kulsem.. tp so far x de junnior pun join.. kalau korg free ke join la n promote la gak kat member2...

add ym akak aisyah_humaira_89@yahoo.co.uk

byk gak akak nak sembang ngan korg ni b4 masuk kmb

=)

June 7, 2009 at 5:51 AM

kak aisyah ku sayang..
afwan,saye tak letak add akak dalam yahoo accnt, bab tu tak ley kesan...ader jer on9 pepagi...
insya Allah lepas nie akan join setiap pagi...