5 comments

A special Tribute~untuk awak..ღ(✿◠‿◠)

Published on Wednesday, August 10, 2011 in



Subhanallahi walhamdulillahi
lailaha ilallahu wallahu akbar

Hear now my heartsong
My heart calls to You
That You Guide me my lord
Through my soul's long dark night
I send my heartsong across the empty silences
To You may You fill me with Peace and with Light
Lost in an ocean of doubt and confusion
Am I seeking Your burning beacon Light
Strengthen my hand and my heart when I falter
for I cannot weaken if You are with me

Subhanallahi walhamdulillahi
walailahailallah wallahu akbar

Thirst be on farthest this path that I wander
The way of the heart is a long road and hard
Send me a Light and a Lantern to guide me 
this world weary traveler is yearning for Home
Yet still I stumble ever off
A wandering soul among the lost
Searching for the way that leads back to You
With that I had the wings of Gabriel to bank me aloft
To the Lord of The Throne

Subhanallahi walhamdulillahi
walailahailallah wallahu akbar

Oh how blessed, how blessed are those who have found You
The hearts contemplating the Light of Your Love
So let this be the prayer of the traveler who yearns to You
O'Lord, Guide me gently to my journey's end

Subhanallahi walhamdulillahi
walailahailallah wallahu akbar

Hear now my heart song
My heart calls to You that You Guide me my Lord
Through my soul's long dark night
I send my heart song across the empty silences
To You may You fill me with Peace and with Light

Subhanallahi walhamdulillahi
walailahailallah wallahu akbar


Sebuah dedikasi khas...
Buat yang amat kucintai kerana-Nya...
Tak tahu kenapa, tapi rasanyer lagu kat atas nie telah mengatakan segalanya yang terbuku di dada..
Moga ia boleh menjadi pengubat laramu..
Penenang jiwamu,
Pengubat hatimu...
Benar..Allah lah segalanya untuk kita...
Maaf, andai terkadang saya tidak ada untuk mendengar luahan hati awak..
Maaf, andai terkadang saya tinggalkan awak sorang-sorang kat bawah...
Maaf , andai terkadang kata-kata ini mengguris hati yang fragile itu..
Maaf, andai terkadang saya lupa untuk meminjam bahu ini untuk awk tumpang menangis..
Maaf, andai saya lupa untuk mengajar yang awak tak tahu..
Maaf, andai saya biarkan kesejukan sorang-sorang...
Maaf, andai saya selalu tanya tentang anak-anak kita, tetapi lupa nak tanya kabar awak...
Maaf, andai saya kurang tafahum...
Maaf, andai saya bukan sahabat yang membahumu...
sedapnyer!!pose2!!~kak mar buat arinie, yeay!!


Bila kita terbayang nak makan nasi bariyani sama-sama,
that was the feeling yang dah lama saya rindui...
Bila hati kita merasai benda yang serupa, walaupun kita tak bercakap...
Bila mata kita saling bersetuju, walau tidak ade satu perkataan yang terkeluar..
Bila kita tersenyum sendiri dari jauh, namun masing-masing mengerti atas sebab apa senyuman itu terukir..


Alhamdulillah...
Kerana Allah masih menghadiahkan perasaan itu...
Dan saya titipkannya,untuk awak dan saya...
Moga saya tak pernah lupa, akan perasaan itu....
ok,awak jadi patrick star!!


Be strong my dear...as i need u...n because we need to be here, in this path...
Dan moga Allah menguatkan kita!!
AumM!!!Jom terus mencakar sume orang!!!

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

5 Response to A special Tribute~untuk awak..ღ(✿◠‿◠)

August 10, 2011 at 4:49 PM

assalamualaikum

aseef lmbt wish... happy birthday dear!

utk sy ek? hehe

jzkk for the words and do'a!

August 10, 2011 at 8:54 PM

wslm!!!
awak!!!!heeeee....jzkk for the wish...ehek...
yup...utk awak dan sume yang bersama2 dalam ruh yang satu ini...

i miss u...sooooo much....adik saye buat saye nangis bile bc blog die td...
n she said someone said this to her,
"walau tak bertemu ruh kite satu"
dunno whether its u or not...but if it is u...jzkk dear...

August 11, 2011 at 3:50 AM

salam wbt alaq.

laaaaamaa x lawat blog alaq =)

rindu fillahh . sgt. T.T

sanah helwah juge ukhtii. afwan lmbtt T.T

kata2 dlm post ni........ moga Allah terus beri kita semua kekuatannnnnn. iAllahhh!!


<3 rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OD2COX4wTSA

August 11, 2011 at 4:09 AM

fieqa!!!!
huhu!!!rindu enti juge!!huhu...
takpe...yang sebenarnyer da lama tak kemas-kemas habuk kat blog saye nie...hihi...

jzkk utk birthday wish!!insya Allah ukht!kite kene stay strong kan!!!perlu2!!!

rinduuuuuuuuuuu sangat dgn antum sume!!
<3

September 12, 2011 at 7:01 AM

seblm habis rye.. nk ucapkan slamat ari rye..maaf zahir batin